De geboorte van de mens (IK BEN)

verkoop IK BEN

Weer thuis van Kunstmaand Ameland en terugkijkend op een zeer geslaagde expositie. Mooie ontmoetingen, goede gesprekken, de perfecte ambiance van de NH kerk te Hollum helemaal voor mezelf (!), nog een dagdeel werk van collega-kunstenaars bezocht, uitgewaaid op het strand en natuurlijk de verkoop van ‘De reis’ naar een echt bijzondere eindbestemming. Alles bij elkaar zijn er 2955 bezoekers langs m’n werk gelopen!

Maar wat jullie nog niet weten is dat er op de valreep nog een dame verscheen wiens oog al aan het begin van de maand was gevallen op ‘mijn baby’. De dagen dat ik zelf suppoostte kreeg ik al veel enthousiaste reacties op “De geboorte van de mens (IK BEN)”. Maar deze persoon vertelde haar man al na de eerste ontmoeting met het werk: “Ik ga alle kunst op het eiland bekijken en wanneer ik einde van de maand niets mooiers heb gezien, koop ik deze.”
Vanaf gisteren is ze er de rechtmatige eigenaar van.
“Wat ik met het werk bedoelde?”, vroeg ze. “Ik moest zelf denken” zette ze meteen al voor, “aan mijn oudste zoon die nog op deze manier op de wereld is gekomen. Dan is hij er zo maar,  deel van dat immense geheel, dat niet te overzien-zo-grote.”

Oftewel, mijn baby heeft een nieuwe moeder, een pleegmoeder en volgens mij gaat hij er  gelukkig worden!